Home Criminaliteit Verborgen geld van drugsbaron Pablo Escobar in muur van appartement gevonden

Verborgen geld van drugsbaron Pablo Escobar in muur van appartement gevonden

door drugsinc

Verborgen geld van drugsbaron Pablo Escobar in muur van appartement gevonden

Een neef van de beruchte in 1993 doodgeschoten drugsbaron Pablo Escobar heeft gezegd dat hij een plastic zak met geld ter waarde van $ 18 miljoen (€ 15.5 miljoen) heeft gevonden verborgen in de muur van een van de huizen van zijn oom.

Nicolas Escobar beweerde dat een “visioen” hem precies vertelde waar hij het geld moest zoeken in het appartement in Medellin waar hij nu woont, volgens rapporten.

Escobar vertelde de Colombiaanse media dat het niet de eerste keer was dat hij contant geld had gevonden in de schuilplaatsen van zijn oom, waar hij het had opgeborgen terwijl hij aan arrestatie’s ontweek.

Hij zei ook dat hij een gouden pen, satelliettelefoons, typemachine en een onontwikkeld filmrolletje had ontdekt.

sddefaultplay btn
Bron: Redmas (link)

Sommige bankbiljetten van het “stinkende geld” onbruikbaar

Sommige van de tientallen jaren oude bankbiljetten waren vervallen en niet langer bruikbaar, zei Nicolás Escobar, die al vijf jaar in het appartement woont.

“De geur [achter de muur] was verbazingwekkend. Een geur die 100 keer erger was dan iets dat was gestorven.”

In het interview zei hij dat hij zijn oom bij vele gelegenheden vergezelde en dat hij ooit ontvoerd was door mensen die op zoek waren naar de verblijfplaats van Escobar: “Ik werd zeven uur lang gemarteld. Twee van mijn arbeiders werden aangevallen met een kettingzaag.”

Escobar vocht decennia lang tegen de Colombiaanse regering om uitlevering aan de VS te voorkomen en werd uiteindelijk gedood tijdens een vuurgevecht met de politie in 1993.

Wie was Pablo Escobar die enorme rijkdom vergaarde?

De narcoterrorist vormde eind jaren zeventig zijn kartel in Medellin en in de jaren 1908 smokkelde hij maar liefst 80 procent van de cocaïne die in de VS werd verkocht.

Escobar, bijgenaamd de ‘King of Cocaine’, werd een van de rijkste mannen ter wereld toen zijn bedrijf naar schatting $ 420 miljoen per week aan inkomsten binnenhaalde.

Hoewel het verifiëren van de rijkdom van Escobar onmogelijk is vanwege de aard van drugsgeld, lopen de schattingen op tot $ 30 miljard.

Escobar maakte zeven jaar lang op de Forbes-lijst van internationale miljardairs, van 1987 tot 1993.

In 1989 werd hij gerangschikt als de zevende rijkste man ter wereld.

Fascinatie voor “El Patron”: enorm populair

Escobar, die ook door “El Patron” ging, werd in 1991 door de autoriteiten gearresteerd en vastgehouden in een zelf ontworpen gevangenis genaamd de kathedraal, waar hij gevangenen kon uitkiezen en zijn operaties kon voortzetten.

Ambtenaren schatten dat het kartel van Escobar alleen al tussen 1989 en 1993 verantwoordelijk was voor meer dan 5.000 moorden.

Maar zijn waardering voor zijn herkomst maakten hem populair bij een aantal Colombianen wiens steun hij cultiveerde door grote hoeveelheden geld uit te geven en te investeren in arme wijken in Medellín.

De fascinatie voor Escobar zorgde ervoor dat meer dan 60 miljoen kijkers naar de Netflix-serie “Narcos” keken, die drie seizoenen lang in het teken stond van de drugsbaron.

In de show werd Escobar gespeeld door de Braziliaanse acteur Moura Wagner, die sprak over zijn opluchting toen hij eindelijk stopte met het spelen van de rol.

Bronnen o.a. BBC (EN), Independent (EN), LaSexta (ES)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter