Ierse Labour Party roept op tot decriminalisering van drugs voor persoonlijk gebruik

door Team Inc.

vrouw-drugsgebruik

Aodhán Ó Ríordáin roept op tot stapsgewijze verandering in de manier waarop drugsgebruikers in Ierland worden behandeld. De sociaaldemocratische partij heeft opgeroepen tot decriminalisering voor persoonlijk gebruik.

De politicus wil dat de staat een mee op gezondheid gebaseerde benadering van drugsgebruik moet volgen. Tegelijkertijd moeten de middelen van de politie versterkt worden om georganiseerde misdaadbendes, mensenhandelaars en dealers aan te pakken.

Burgervergadering

“De criminalisering heeft gewoon niet gewerkt in Ierland, in Europa of in het buitenland”, zei hij. “Volgende week zal Labour eisen dat de regering een datum vaststelt voor een burgervergadering over drugs, met de nadruk op het decriminaliseren van de gebruiker.

“Het regeringsprogramma heeft de partijen in de regering ertoe verplicht een burgervergadering over drugs bijeen te roepen, maar ondanks het verklaarde voornemen van de Taoiseach om dit in de tweede helft van dit jaar te doen, is er tot nu toe geen indicatie of en wanneer dit zal gebeuren.

Veel sterfgevallen door misbruik

Middelenmisbruik en de schadelijke gevolgen ervan, waaronder geweldsdelicten, intimidatie en afpersing gericht op verslaafden, hun families en hun gemeenschappen, zijn niet langer stedelijke fenomenen en zijn verspreid over de staat. “Ierland heeft nu het gezamenlijk hoogste aantal door drugs veroorzaakte sterfgevallen onder 16- tot 64-jarigen in de EU. Labour stelt voor dat de staat dit erkent en overgaat op een op gezondheid gebaseerd, in plaats van op crimineel gebaseerd, zorgsysteem.

Bron: Irishtimes.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]