Indian Spirit – Marshmallow (Althaea Officinalis)

door Team Inc.

2022-08-08-Indian-spirit-marshmallow

De wortels en bladeren van Marshmallow of heemst bevatten een hoog percentage polysacchariden. Polysacchariden zijn slijmstoffen met een verzachtende werking op de slijmvliezen van de luchtwegen en van het spijsverteringsstelsel.

De slijmerige eigenschappen helpen slijmvlies herstellen bij irritatie. Daarom is Marshmallow een goed middel tegen bijvoorbeeld hoest, keelpijn of bronchitis.

Indian spirit marshmallow

Dosering & Gebruik Marshmallow

Gebruik 2 tot 5 theelepels van het kruid voor een kop thee. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Honing kan worden toegevoegd voor de smaak.

Kruidennaam & oorsprong

De geslachtsnaam althaea is een Griekse term die ‘genezen’ of ‘bevorderen van het genezend vermogen van het lichaam‘ betekent. De soortnaam officinalis vult de geslachtsnaam aan: de bladeren, bloemen en wortels van de plant worden onder de naam ‘Althaea officinalis’ in apotheken verkocht. Heemst komt oorspronkelijk voor in Europa, West-Azië en Noord-Afrika. Eeuwen terug werd het al voor diverse doeleinden gebruikt in verschillende culturen. Recent onderzoek toont dat de plant fytochemische stofjes bevat. Het wordt zowel als tabaksvervanger gebruikt en heeft een ontspannende werking op lichaam en geest.

Verkrijgbaar bij groothandel Headsupplies en voor consumenten bij Dr.Smartshop.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]