Grootste internationale studie naar het microdoseren van psychedelica erg waardevol

door Team Inc.

2021-12-1-Grootste internationale studie naar psychedelische microdosering erg waardevol

De UBCO een van ’s werelds toonaangevende universiteiten in Canada onderzocht het microdoseren van psychedelica, als psylocybine of LSD, om angst en depressie te behandelen. De resultaten zijn erg waardevol.

De studie, onlangs gepubliceerd in Nature: Scientific Reports, toonden minder symptomen van angst en depressie en een groter gevoel van welzijn aan bij personen die aangaven kleine hoeveelheden psychedelica te gebruiken in vergelijking met degenen die dat niet deden.

Aangezien dit het grootste onderzoek naar psychedelische microdosering is dat tot nu toe is gepubliceerd, zijn de resultaten bemoedigend, zegt UBCO-promovendus en hoofdauteur Joseph Rootman. “In totaal volgden we meer dan 8.500 mensen uit 75 landen met behulp van een anoniem zelfrapportagesysteem – ongeveer de helft volgde een microdoseringsregime en de andere helft niet”, legt Rootman uit.

Microdoseren zorgt voor minder symptomen van angst en depressie

“Bij het vergelijken van microdosers en niet-microdosers, was er een duidelijk verband tussen microdosering en minder symptomen van depressie, angst en stress – wat belangrijk is gezien de hoge prevalentie van deze aandoeningen en het aanzienlijke lijden dat ze veroorzaken.” Deze studie is ook de eerste die kijkt naar het combineren of stapelen van verschillende stoffen om te kijken of ze elkaar versterken of tegenwerken. Rootman werkt samen met Dr. Zach Walsh, een professor psychologie aan de Irving K. Barber Faculteit der Kunsten en Sociale Wetenschappen van UBCO. Dr. Walsh zegt dat het een spannende tijd is voor onderzoek op dit gebied.

“Deze bevindingen benadrukken dat volwassenen microdoseren of middelen gebruiken om hun geestelijke gezondheidsproblemen te behandelen en hun welzijn te verbeteren – in plaats van alleen maar high te worden”, zegt Dr. Walsh. “Er is een epidemie van psychische problemen, met bestaande behandelingen die niet voor iedereen werken. Daarom volgen we patiënten die alternatieve initiatieven nemen om hun welzijn te verbeteren.”

Burgerwetenschap

Studie co-auteur Kalin Harvey is de chief technology officer van Quantified Citizen, een mobiel gezondheidsonderzoeksplatform. Hij zegt dat deze studie het potentieel van burgerwetenschap benadrukt. “Het gebruik van burgerwetenschap stelt ons in staat om de effecten te onderzoeken van gedrag dat moeilijk te bestuderen is in het laboratorium vanwege uitdagingen op het gebied van regelgeving en stigma in verband met de nu in diskrediet geraakte war on drugs.

Volgens de Canadian Mental Health Association ervaart jaarlijks één op de vijf Canadezen persoonlijk een psychisch gezondheidsprobleem of ziekte. Dit is een van de vele redenen waarom Dr. Walsh zegt dat innovatief psychologisch onderzoek absoluut noodzakelijk is.

“Deze cross-sectionele bevindingen zijn veelbelovend en benadrukken de noodzaak van verder onderzoek om de effecten van factoren zoals dosering en stapeling beter te kunnen bepalen”, legt Dr. Walsh uit. “Hoewel de gegevens groeien over hoe psychedelica in hoge doses kan helpen bij de behandeling van depressie, angst en verslavind is het ook belangrijk om te onderzoeken hoe kleinere doses kunnen werken.”

Lees meer op news.ok.ubc.ca (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]