skip to Main Content
Menu
Israel Maakt Marihuana Legaal

Israel maakt marihuana legaal

Spread the love ✌🏼

De bekendheid van cannabis op de internationale markt maakt langzaam maar zeker dat landen die gereserveerd zijn fans worden van het product. Veel landen volgen de voetsporen van Canada en de VS na de ontdekking van de enorme winsten in medische marihuana. Temidden van de plotselinge verandering in perceptie van medicinale cannabis, bevordert Israël alleen zijn standpunt over wat zij al weten over het baanbrekende product.

Israël, een conservatief land, onderwerpt zijn inwoners aan strafrechtelijke procedures voor het kweken of verkopen van marihuana. De Israëlische regering is echter van mening dat bezit van de plant geen misdaad meer is. Bewoners kunnen zonder risico marihuana thuis kweken, maar ze kunnen boetes oplopen als ze cannabis in het openbaar meenemen om andere redenen dan medische doeleinden.

Ehud Barak, voormalig premier van Israël, bezocht Tel Aviv om op de vierde jaarlijkse CannaTech-conferentie te spreken op dezelfde dag dat het land marihuana legaal verklaarde voor gebruik door volwassenen. Barak, een aanhanger van de plant, noemde de voordelen van medische marihuana. Barak is momenteel de voorzitter van Canndoc / Intercure, een bedrijf dat zich bezighoudt met medicinale cannabis.

In het verleden was Barak geen voorstander van marihuana voor medische en recreatieve doeleinden. Hij neemt echter deel aan de lijst van politici die een aanhanger zijn gaan worden. De lijst bevat de US House Speaker John Boehner en de voormalige Mexicaanse president Vicente Fox. Alle drie de carrièrepolitici proberen de perceptie van marihuana door mensen van een recreatieve recreatieplant met taboe te veranderen in een medische doorbraak.

Barak sprak tijdens de conferentie zijn steun uit voor cannabis en de medische voordelen ervan, zelfs als hij zegt dat Israël zijn slogan moet aanpassen aan “het land van melk, honing en cannabis.” Barak verklaarde dat meer dan 35 landen marihuana al legaliseren , voor recreatief of medisch gebruik. Hij onthulde ook dat meer dan de helft van de VS profiteert van legalisatie van marihuana. Barak gelooft dat cannabis het land zal stimuleren om succesvol te worden in de sector als de overheid een belangrijkere, snellere en agressievere manier ontwikkelt om de markten te betreden.

De Knesset, gewoonlijk het Israëlische parlement genoemd, heeft de Dangerous Drugs Ordinance vorig jaar gewijzigd. De 16e wijziging concentreert zich op de regelgevingsaspecten en het beheer van de export van medische cannabis vanuit het land. Vanwege de verandering in de Israëlische wet voorspellen analisten dat Israël een van de meest winstgevende hubs in de cannabismarkt wordt.

Het Israëlische bedrijf Tikun Olam is een agressieve speler in de cannabissector vanwege zijn marktaandeel van in totaal 40 procent, waardoor de Israëlische marihuana-industrie bij de beste van de wereld op de markt hoort. Tikun Olam’s Chief Marketing Officer Stephen Gardner verklaart dat Israël tot de voorhoede van de cannabissector behoort vanwege de vroege werken van Dr. Mecholaum en de identificatie van het endocannabinoïde systeem. Gardner is ook van mening dat het land andere landen de basis heeft gegeven voor geavanceerd onderzoek vanwege zijn studies over de “taboe” plant in het afgelopen decennium.

Het ministerie van Volksgezondheid in Israël verklaarde dat meer dan 500 landbouwbedrijven toestemming vragen om medische cannabis te laten groeien na de goedkeuring van voorschriften voor Israëlische patiënten. Mensen die lijden aan terminale ziekten zoals kanker, epilepsie en de ziekte van Parkinson, kunnen medische marihuana kopen in het land.

Lees het volledige artikel op TheHarvestInvestor (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top