Kanabo aandelen: zorgt deze beursgang in UK voor nieuwe golf cannabis mogelijkheden?

door drugsinc

Kanabo aandelen: zorgt deze beursgang in UK voor nieuwe golf cannabis mogelijkheden?

Vorig jaar gaf het Verenigd Koninkrijk groen licht voor de notering van cannabisaandelen in Londen, dus het is geen verrassing dat Kanabo (LSE: KNB) voorop loopt op de AIM-markt (Alternative Investment Market). Deze submarkt onderdeel van de London Stock Exchange heeft deze week een zeer succesvolle beursgang IPO.

Er is al een enorme interesse van investeerders uit de sector komende vanuit onder andere Canada en de VS, waarbij de verwachting is dat er in de loop van dit jaar meer van soortgelijke Kanabo bedrijven met hun aandelen naar de Londense markt zullen komen.

Kanabo is gevestigd in Israël en is gespecialiseerd in verdampings- en inhalatietechnologie. Het gebruikte een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) om op de markt te komen. Bij de vroege handel in het aandeel steeg het meer dan 200% ten opzichte van de plaatsingsprijs.

Dat is een behoorlijk forse winst op een enkele handelsdag. Investeerders in Europa zullen zich natuurlijk afvragen wanneer de volgende Kanabo eraan komt. De gedachte is dat dit inderdaad heel snel het geval zal zijn.

Wanneer is een cannabis aandeel zoals Kanabo een aandeel gezondheidszorg?

Vanuit het perspectief van institutionele beleggers zal een van de uitdagingen zijn of cannabisbedrijven moeten worden geclassificeerd als recreatieve of gezondheidsaandelen. Differentiatie kan afhankelijk zijn van de onderliggende activiteit en focus op het bedrijf.

Wanneer is een cannabis aandeel zoals Kanabo een aandeel gezondheidszorg?
Wanneer is een cannabis aandeel zoals Kanabo een aandeel gezondheidszorg? (afb)

Volgens het team voor gezondheidszorg en levenswetenschappen van specialist in UK investment banking Peel Hunt: “Er is veel gesproken over de ‘cannabissector’ die van andere beursexchanges naar Londen migreert, hoewel we dit nog niet echt hebben gezien. De twee recente deals in de markt waren tot dusver erg klein en zullen, als gevolg daarvan, waarschijnlijk geen institutionele stormloop voor de sector inluiden. Maar het is een begin. “

Er is enige beweging van cannabis aandelen naar de gezondheidszorg – zo voert MGC voert klinische proeven uit en zoekt men klinische gegevens ter ondersteuning van wettelijke goedkeuringen voor sommige ernstige indicaties; vergelijkbaar met GW Pharma, die in veel opzichten werd beschouwd als degene die wegkwam uit Londen.

GW Pharmaceuticals staat sinds 2001 in Londen genoteerd, toen het een beursintroductie op de AIM lanceerde. Het gebruikte de AIM-lijst om klinische proeven te financieren met van planten afkomstige cannabidoïde medicijnen. In 2013 besloot het tot een dubbele notering op NASDAQ, wat leidde tot de sterke stijging van de aandelenkoers.

De vraag is: zijn Britse investeerders bereid om vele jaren van R & D-uitgaven te ondersteunen voordat een product op de markt kan komen? “R & D-bedrijven gaan massaal naar de VS en het is een lang en erg duur spel met onvermijdelijke tegenslagen”, merkt men op. “GW Pharma loopt ook vele jaren vooruit en is goed gekapitaliseerd.”

MGC Pharmaceuticals (LSE: MXC), het eerste cannabisbedrijf op de London Stock Exchange, heeft zijn aandelen al zien stijgen sinds het begin deze maand genoteerd werd. Men zou kunnen stellen dat deze bedrijven profiteren van het first mover-voordeel, aangezien Britse investeerders weinig pure cannabisaandelen hebben om momenteel nog uit te kiezen.

Bronnen o.a. Canex (EN), LondonStockExchange (EN), Standard (EN), TheArmCharTrader (EN), UKInvestorMagazine (EN), ValueTheMarkets (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]