Kruiden van Indian Spirit: Blue lotus

door Team Inc.

Kruiden van indian sprit blue lotus

De blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is een blauwe waterlelie. De blauwe lotusbloem staat ook wel bekend als de Egyptische lotus. Deze plant groeit aan de randen van meren en rivieren. Deze waterplant komt zowel in het Nijl-gebied voor, als in Zuid-Afrika en China. De oude Egyptenaren beschouwden de waterlelie als een heilige plant. De blauwe en witte lotussen waren de meest belangrijke rituele planten van het oude Egypte. De bloemen werden gedragen in de haren van de levenden en de doden en ze waren een belangrijk element in Egyptische kunst.

Nefertem, de god van de blauwe waterlelie, bracht de bloem als offer aan de zonnegod Ra om de pijn van diens oude lichaam te verzachten. De prettige geur van de plant werd zeer gewaardeerd, maar ook de genezende eigenschappen waren bijzonder. Er zijn veel afbeeldingen waarop vrouwen de bloem vasthouden en de geur van de blauwe waterlelie opsnuiven. Vandaag de dag gelooft men dat de plant ook als recreatieve drug werd gebruikt door het in wijn te drenken (= laten doortrekken met een vloeistof).

blue lotus

Effecten

De Blauwe Lotus is een lekker ontspannend middel. De effecten zijn subtiel en gebalanceerd. De Blauwe Lotus heeft ook een verdovende werking, daardoor nemen stress en angstgevoelens aanzienlijk af! Stress heeft effect op de maag. Blauwe Lotus kalmeert deze gevoelens, waardoor maag-/darmkwalen afnemen.

De bladeren van de Blauwe Lotus verlagen ook de bloedsuikerspiegel. Mensen die regelmatig de rauwe blaadjes eten of er thee of zelfs een tinctuur van maken, verlagen op een natuurlijke manier de suikerspiegel in het bloed. Blauwe lotus vermindert ook het cholesterolgehalte. Dit betekent verder niet dat Blauwe Lotus helpt als je overgewicht hebt. Het houdt alleen in dat als je al iets doet om je cholesterol te verlagen, je deze plant ook zou kunnen proberen.

Blauwe Lotus bevat ook nog eens vitamine B, wat zorgt voor een betere gemoedstoestand en een algemeen welbevinden van lichaam en geest. Daarnaast stimuleert de L-caroteen vitamine je metabolisme, wat je lichaam helpt bij het verwerken van voedsel. Dankzij de positieve effecten op het immuunsysteem, helpt het ook infecties en huiduitslag te verlichten.

Gebruik

Van de Blauwe Lotus kun je thee zetten. Doe dan ongeveer 5 gram in heet water. Voor de traditionele Egyptische drank, laat je de plant enkele uren weken in wijn. Gebruik ongeveer 5 gram per fles. Gebruik niet te veel : Blauwe lotus maakt de wijn bitter en moeilijk drinkbaar.

Verkrijgbaar bij groothandel Headsupplies en voor consumenten bij Dr.Smartshop.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]