Michael Pollan: Docu-serie over psychedelische therapie op Netflix

door Team Inc.

2022-06-20-Docu-serie over psychedelische therapie op Netflix

Het populaire boek van Michael Pollan’s boek How to change your mind verschijnt 12 jul op Netflix in een 4-delige serie. Wil je meer weten over psychedelica, therapie en de toepassing daarvan dan is dit een echte aanrader.

Filmmaker en Academy Award winnaar Alex Gibney en New York Times-bestsellerauteur Michael Pollan presenteren deze documentairereeks in vier delen, elk gericht op een andere geestverruimende stof: LSD, psilocybine, MDMA en mescaline.
Met Pollan als onze gids reizen we naar de grenzen van de psychedelische renaissance en kijken we terug naar een bijna vergeten historische context. Er wordt gekeken naar het potentieel van deze stoffen. Bekijk hier de trailer.

Psychedelische therapie met de volgende stoffen

Hoofdstuk 1: LSD
Vanaf het begin in 1943 tot de huidige microdoseringstrend, heeft LSD de geest verruimd en levens veranderd met de hulp van goeroes van de tegencultuur.

Hoofdstuk 2: Psilocybine
Paddo’s, die lang als heilig werden beschouwd door de inheemse Mazatec in Mexico, zijn onlangs het onderwerp geworden van wetenschappelijke studies die hun potentieel voor de behandeling van geestesziekten onderzoeken.

Hoofdstuk 3: MDMA
Ecstasy, dat door zowel therapeuten als ravers wordt geprezen, onderscheidt zich als de eerste psychedelica die waarschijnlijk door de FDA als medicijn zal worden goedgekeurd, dankzij gepassioneerde voorstanders en de waarde ervan als een behandeling voor PTSS.

Hoofdstuk 4: Mescaline

Mescaline is het psychoactieve molecuul dat wordt aangetroffen in San Pedro en peyote-cactussen. Inheemse Amerikanen hebben moeten vechten voor legale toegang tot deze traditionele heilige medicijnen. Ze worden in religieuze ceremonies genomen om verslavingen en trauma’s te behandelen.

Bron: Boingboing.net (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]