Onderzoek naar de invloed van paddo’s op zorgmedewerkers tijdens COVID-19

door drugsinc

Onderzoek naar de invloed van paddo's op zorgmedewerkers tijdens COVID-19

Een studie die zal onderzoeken hoe psychedelica, in combinatie met psychotherapie, de mentale gezondheid van eerste lijn zorgmedewerkers kunnen beïnvloeden, gaat binnenkort van start en is daarmee een van de eerste onderzoeken in zijn soort.

Volgens een rapport heeft de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten groen licht gegeven voor de gerandomiseerde studie. De studie zal beoordelen hoe psilocybine – de belangrijkste psychedelische stof in paddo’s – en psychotherapie eerste lijn zorgmedewerkers kunnen helpen om te gaan met stress veroorzaakt door de COVID-19 pandemie.

Naar verluidt krijgen de deelnemers doses van 25 mg gesynthetiseerde psilocybine naast een eerste therapiesessie en nog drie vervolg therapiesessies.

In totaal zullen 30 deelnemers worden verdeeld in twee groepen: psilocybine en placebo. Het wordt gemeld en krijgt begeleiding.

De onderzoekers zijn geïnteresseerd in het meten van niveaus van een aantal aandoeningen, waaronder depressie, angst en ‘burn-out’ – een vorm van uitputting veroorzaakt door overmatige en langdurige emotionele, fysieke en mentale stress.

Hoofdonderzoeker Anthony Back, MD, van de Universiteit van Washington (UW) in Seattle, zei:

“De huidige situatie voor gezondheidswerkers is behoorlijk ernstig en het is niet duidelijk of we een gedocumenteerde therapie hebben die echt werkt. Dus ik denk dat het belangrijk voor ons is om nieuwe behandelingen te evalueren en te beoordelen.”

De studie zal naar verwachting niet volgend jaar worden gepubliceerd, maar we hopen dat de resultaten ons dichter bij het begrip zullen brengen van de impact die psychedelica hebben op onze geestelijke gezondheid.

Wat is psilocybine en de therapeutische mogelijkheden voor zorgmedewerkers?

Psilocybine is een psychedelische stof die wordt aangetroffen in een klein aantal schimmels, ook wel ‘paddo’s’ genoemd.

Deze paddenstoelen zijn bekend geworden, maar in het afgelopen half decennium zijn ze grotendeels in verband gebracht met recreatief drugsgebruik, hippiecultuur en anti-establishmentgroepen.

Er is relatief weinig bewustzijn van de gezondheids- en therapeutische mogelijkheden van de stof psilocybine.

Wat gebeurt er bij het gebruik van paddo’s?

De effecten van psilocybine kunnen van persoon tot persoon verschillen. Velen hebben gemeld gevoelens van euforie te ervaren en nieuwe inzichten te verwerven. In sommige gevallen is beweerd dat deze inzichten absoluut levensveranderend zijn.

Aan de andere kant kunnen andere mensen een ‘bad trip’ ervaren

De kans op het ervaren van deze verschillende ervaringen kan van veel factoren afhangen. De hoeveelheid die je verteert; uw leeftijd, de soort paddenstoel en uw algehele gezondheid kunnen allemaal van invloed zijn op hoe psilocybine wordt getolereerd – en hoe lang het in het systeem blijft.

Bronnen o.a. Canex (EN), Forbes (EN), FrontiersIn (EN), MedPage Today (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]