Psychedelica kan mensen met ADHD helpen

door Team Inc.

psychedelica-paddo's

Het microdoseren van paddo’s of LSD kan mensen met ADHD helpen blijkt uit onderzoek uitgevoerd door de afdeling Neuropsychologie en Psychofarmacologie van de Universiteit Maastricht.

Zij onthullen nieuwe gegevens over de voordelen van microdosering voor mensen met de aandoening. Volgens de afdeling hebben volwassenen met de diagnose ADHD over het algemeen een lager niveau van mindfulness.
De National Health Service (NHS) legt uit dat de meeste volwassenen met de aandoening problemen hebben met het concentreren en voltooien van taken, het omgaan met stress en zich rusteloos of ongeduldig voelen. Uit de resultaten van dit nieuwe onderzoek bleek echter dat ruim 80% van de bijna 250 deelnemers aangaven mindfulness te hebben beoefend.

Onderzoek naar psychedelica

In het onderzoek namen mensen gedurende vier weken herhaaldelijk kleine hoeveelheden niet-hallucinogene psychedelica in, waarbij hun mindfulness en persoonlijkheidskenmerken werden gemeten. De eigenschap mindfulness was toegenomen en neuroticisme was afgenomen na vier weken microdoseren (MD) vergeleken met de uitgangswaarde. Het gebruik van conventionele medicatie en/of het hebben van comorbide diagnoses veranderde de geïnduceerde effecten op mindfulness en persoonlijkheidskenmerken na vier weken niet”, voegt het eraan toe.

Er wordt geschat dat er in totaal 2,6 miljoen mensen in Groot-Brittannië zijn met ADHD, zoals gerapporteerd door ADHD UK. In 2019 ontdekte PLOS One dat het microdoseren van psychedelica ook kan helpen depressieve symptomen en stress te verminderen en tegelijkertijd de focus te vergroten. Dit zijn belangrijke resultaten, maar vervolgonderzoek is zeker nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Lees hier het volledige onderzoek van de afdeling Neuropsychologie en Psychofarmacologie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]