Wat is Syrian Rue?

door Team Inc.

syrian-rue-plant

Syrian Rue, ofwel Syrische Wijnruit of Peganum Harmala, is een vaak over het hoofd gezien hoogopwekkend kruid. Dit subtiele maar krachtige kruid heeft een lijst met positieve gezondheidseffecten. Het bevat in principe dezelfde actieve stoffen als de ayahuasa-wijnstok (Banisteriopsis caapi). In de smartshopwereld zijn voornamelijk de zaden populair.

Syrische wijnruit is wereldwijd een van de meest gebruikte planten in de volksgeneeskunde en heeft zowel magische als materiële, fysiologische eigenschappen. Het wordt ook steeds bekender onder de mondiale psychedelische gemeenschap vanwege de effecten ervan als het op zichzelf wordt gebruikt, maar vaker vanwege het vermogen om de effecten van andere planten en schimmels te versterken als het samen wordt gebruikt.

Waar komt Syrian Rue voor?

Syrische Wijnruit is een laaggelegen struik die witte bloemen en ronde zaadcapsules produceert. Er wordt aangenomen dat de Syrische Wijnruit zijn oorsprong vindt in en rond de bergachtige streken van Iran, maar tegenwoordig groeit hij in veel semi-droge gebieden van de wereld, van Afrika via het Midden-Oosten tot India, en als invasieve soort in Zuid-Amerika, Mexico en Zuid-Amerika.

Hoewel verschillende delen, waaronder fruit, wortel en schors, al eeuwenlang in de volksgeneeskunde worden gebruikt, zijn het de bittere kleine zwarte zaadjes die worden verkocht in smartshops (en reguliere kruidenwinkels in het Midden-Oosten).

Psychoactieve stoffen

Dit zijn rijke bronnen van bèta-carboline-alkaloïden, die verantwoordelijk zijn voor de meeste farmacologische en therapeutische effecten ervan. De meest prominente hiervan zijn de Harmala-alkaloïden Harmine, Harmaline en Tetrahydroharmaline.

Al sinds de Oudheid is Syrian Rue een veelgebruikte plant. Rond 60 na Chr. werd het door Dioscorides beschreven in zijn ‘De materia medica’ . Peganum Harmala hoort bij de Nitrariaceae plantenfamilie en kan ongeveer 1 meter hoog worden. In het wild wordt ze vaak niet hoger dan 30 centimeter. De plant heeft smalle bladeren en ze produceert witte bloemen.

De zaden van Peganum Harmala zijn het meest interessant, omdat ze de alkaloïden harmine en harmaline bevatten. Deze alkaloïden zijn zeer psychoactief en worden soms gebruikt om andere planten meer kracht te geven. Harmala alkaloïden zijn op zichzelf ook psychoactief, is gemeld. Ze werken ook als omkeerbare MAO-remmers (RIMAs) en om die reden wordt Syrian Rue bijvoorbeeld gebruikt om orale DMT te activeren.

Omdat Syrian Rue een MAOI is, wordt het vaak gebruikt om andere psychedelische planten kracht te geven, waardoor deze worden verbeterd en de high wordt verlengd. Als je bijvoorbeeld Syrian Rue inneemt met Paddo’s of DMT wordt de ervaring tot wel 4 uur verlengt. Syrian Rue kan ook op zichzelf worden gebruikt. Het kan een zoemend gevoel geven in hoof en lichaam (harmala buzz). Dit is ook het beginstadium voor mensen die een hogere dosis nemen. Let echter op want hogere dosering leidt vaak tot een sterdere ervaring en kan duizeligheid, maagkram en overgeven veroorzaken. Daarnaast schijnen psychedelische effecten, zoals visuele en auditieve vervormingen en mystieke fenomenen, bij sommige mensen voor te komen.

indian-spirit-syrian-rue

Zelf proberen? Syrian Rue van Indian Spirit is verkrijgbaar bij groothandel Headsupplies.

Hoe te gebruiken?

Er zijn een aantal manieren om Syrian Rue te gebruiken. Het makkelijkst is om gewoon op de zaden te kauwen. Je houdt ze ongeveer twee minuten in je mond. Zorg ervoor dat je er goed op kauwt en dat de zaden zo veel mogelijk met je speeksel in aanraking komen, voordat je deze doorslikt. De smaak ervan is erg bitter, dus de meeste mensen vinden het daarom fijner de zaden eerst te vermalen. Je kan het poeder doorslikken of het in een capsule doen.

Een andere manier is de zaden te vijzelen en het poeder in gelatine-capsules te doen. Met deze methodes gaat er niks van de actieve ingrediënten verloren in het bereidingsproces. Voor een ervaring met alleen Syrische wijnruit zijn de doseringen nog steeds experimenteel. Je kan beginnen met 1 gram om te zien hoe je reageert. 5 gram is voor de meeste mensen een hoge dosering.

Voor het potentiëren van een normale of hoge dosering orale DMT, kan je 3 gram zaden 15 tot 60 minuten voor de DMT innemen, wat inmiddels een gevestigde methode is. Als je meer dan 3 gram neemt resulteert dat meestal in meer fysiek ongemak en geen sterker effect. De ervaring duurt zo’n 4 uur.

Dezelfde methode kan gebruikt worden voordat je paddenstoelen eet, wat de paddenstoelen 1,5 tot 2 keer zo sterk maakt. Het voegt ook 1 tot 3 uur toe aan de lengte van de ervaring. Wat rustiger aan doen? Dan is het beter om een bekende bereidingsmethode met heet water te gebruiken. deel van de actieve stoffen gaat met deze methode verloren, dus gebruik zo’n 1 a 2 gram extra, bovenop de bovengenoemde doseringen.

Gebruik 150 ml water en 50 ml citroensap per persoon. Laat de fijngemalen zaden 15 tot 30 minuten pruttelen op het laagste vuurtje op je fornuis en giet de vloeistof af, welke dan klaar is voor inname.

Let op!

Peganum harmala bevat MAO-remmende stoffen. Dit betekent dat het gevaarlijk kan zijn wanneer je het combineert met bepaalde etenswaren of psychoactieve stoffen die normaliter niet schadelijk zijn.

Doseringen verschillen per persoon, maar vooral in het begin wordt een dosering van 1 gram aanbevolen.

Milde trip: 1 gram
Normale trip: 3 gram
Zeer sterke trip (maximale limiet): 5 gram

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]