Home Overige Zwitserland test legale verkoop van cannabis voor recreatief gebruik

Zwitserland test legale verkoop van cannabis voor recreatief gebruik

door Ties Inc.

2022-04-21-Zwitserland test legale verkoop van cannabis voor recreatief gebruik

Zwitserse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor een proef met legale cannabisverkoop voor recreatief gebruik.
In de goedgekeurde pilot mogen een paar honderd mensen in de stad Basel voor recreatieve doeleinden cannabis kopen bij apotheken.


Het Federaal Bureau voor Volksgezondheid zei dat het idee achter de pilot is om alternatieve regelgevende vormen, zoals gereguleerde verkoop bij officiële leveranciers, beter te begrijpen.

Kweek en verkoop verboden

Het kweken en verkopen van wiet is momenteel verboden in Zwitserland, hoewel de volksgezondheidsautoriteit erkende dat het gebruik van de drug wijdverbreid is. Ze merkten ook op dat er een substantiële zwarte markt voor de drug is, naast onderzoeksgegevens die aangeven dat een meerderheid van de Zwitsers voorstander is van een heroverweging van het cannabisbeleid van het land.

Cannabisproef

Bij de pilot, die in de late zomer begint, zijn de lokale overheid, de universiteit van Basel en de psychiatrische klinieken van de stad betrokken. Inwoners van Bazel die al marihuana consumeren en ouder zijn dan 18 jaar kunnen een aanvraag indienen, hoewel de aanvraagprocedure nog niet is geopend. Zo’n 400 deelnemers zullen bij geselecteerde apotheken een selectie cannabisproducten kunnen kopen, aldus het stadsbestuur.

Vervolgens worden ze gedurende tweeënhalf jaar regelmatig bevraagd om erachter te komen welk effect de stof heeft op hun mentale en fysieke gezondheid. De marihuana zal afkomstig zijn van de Zwitserse leverancier Pure Production, die legaal heeft mogen produceren door de Zwitserse autoriteiten voor onderzoeksdoeleinden. Iedereen die wordt betrapt op het doorgeven of verkopen van de cannabis, zal worden bestraft en uit het project worden gezet, aldus het Federaal Bureau voor Volksgezondheid.

Lees meer op Euronews.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter