Gift van $5 miljoen voor medisch gebruik van psychedelica

door Team Inc.

psychedelica-psilocybine

De eigenaar van de New York Mets en miljardair Steve Cohen schenkt $ 5 miljoen om geestverruimende psychedelische drugs mainstream te maken voor medisch gebruik.

Het bedrag werd gedoneerd door de Steven & Alexandra Cohen Foundation, een organisatie die door de hedgefundsmiljardair is opgericht om mensen in vele sectoren te inspireren en de gemeenschap te helpen. De stichting prijst bijvoorbeeld de stof psilocybine, het actieve ingrediënt in paddo’s, vanwege de vermeende positieve en langdurige effecten op enkele van de meest slopende en chronische medische aandoeningen, waaronder verslaving, angst en ernstige depressie.

Financiële steun voor psychedelica

De stichting schonk het geld aan MAPS, the Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies. De in San Jose (Californië) gevestigde organisatie spoort de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om MDMA goed te keuren voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis.

Als de geestverruimende drug wordt goedgekeurd, heeft MAPS toegezegd een fonds voor patiënten op te richten dat mensen in nood toegang geeft tot MDMA en andere psychedelica. De beschikbare $ 5 miljoen zal worden gebruikt voor dit fonds. Zo niet dan zal het geld als subsidie dienen ter ondersteuning van het werk van MAPS.

De Steven & Alexandra Cohen Foundation geldt als een van de grootste particuliere financiers van onderzoek naar psychedelica in het land en heeft bijna $ 19 miljoen gedoneerd aan projecten die verband houden met hallucinogene drugs.

Bron: NYpost.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]