Gratis cannabistest voor thuiskwekers

door Team Inc.

2022-09-15-Gratis cannabistest voor thuiskwekers

In een studie wordt cannabis van eigen bodem in het Australian Capital Territory onderzocht voor medicinale en niet-medicinale doeleinden. Het doel is om cannabisconsumptie, gedrag en attitudes onder gebruikers te onderzoeken.
Inwoners van de regio Canberra kunnen hun zelfgekweekte cannabis anoniem indienen voor tests als onderdeel van een onderzoek van de Universiteit van Sydney om de resultaten te onderzoeken van wetten die cannabis in het Australian Capital Territory (ACT) in 2020 decriminaliseerden.


Het Lambert Initiative for Cannabinoid Therapeutics van de universiteit lanceert haar CAN-ACT-onderzoek onder ACT-bewoners die kleine hoeveelheden cannabis kweken, bezitten en gebruiken voor zowel medicinale als niet-medicinale doeleinden. Het thuis kweken van cannabis is momenteel verboden in alle andere Australische staten en territoria.

Cannabisanalyse

Het eerste onderdeel van het onderzoek is een anonieme online-enquête om wietgebruik, gedrag en houding onder ACT-bewoners te onderzoeken. Gevolgd door een uitnodiging om zelfgekweekte wiet anoniem in te dienen om te testen.
De wiet van thuistelers, wordt gratis geanalyseerd op het gehalte, inclusief de belangrijkste psychoactieve componenten – tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD) – evenals een reeks andere cannabinoïden en biologisch actieve moleculen. Deelnemers kunnen de analyseresultaten anoniem online bekijken.

De onderzoekers testen ook op schadelijke verontreinigingen die tijdens het teeltproces kunnen ontstaan, waaronder door schimmels geproduceerde toxines, zware metalen en pesticiden. Het onderzoek staat alleen open voor huidige bewoners van de ACT.

“Telers die met cannabis diepgaande therapeutische effecten bereiken, zijn van nature nieuwsgierig naar wat het allemaal bevat. De CAN-ACT-studie werd geïnspireerd door een ACT-bewoner die marihuana kweekte om de vergevorderde kanker van zijn vrouw te helpen behandelen”, zegt hoofdonderzoeker professor Lain McGregor, directeur van het Lambert Initiative for Cannabinoid Therapeutics.

Patrick’, een 70-jarige inwoner van Canberra, wiens overleden vrouw een terminale hersentumor had en tijdens haar laatste 18 maanden zelfgekweekte cannabis gebruikte, zei dat het haar een kwaliteit van leven gaf die niet verkregen kon worden met geneesmiddelen. “Het standaard ‘end-of-life’-medicijnpakket maakte mijn vrouw comatueus. Dit is nooit gebeurd met cannabis”, zegt Patrick, een gepensioneerde Nieuw-Zeelander.

“We hadden geen eerdere ervaring, we moesten uitzoeken welke dosering min vrouw moesten nemen en hoe vaak,” voegde hij eraan toe. “De grootste problemen ontstonden toen we er niet achter konden komen of een symptoom het gevolg was van de tumor, de medicijnen of de cannabis. Dit is waar ik denk dat ‘user testing’ onze kennis kan verbeteren.”
Terwijl inwoners van de ACT een Health and Drug Checking Service konden gebruiken om illegale drugs (zoals pillen, capsules, poeders, kristallen en vloeistoffen) te testen als onderdeel van een zes maanden durende proef door de regering, werd wiet uitgesloten. De onderzoekers hopen dat hun resultaten inzichten zullen opleveren die het gebruik van zelfgekweekte marihuana veiliger kunnen maken.

Veilig gebruik voor ernstig zieke mensen

De resultaten van de CAN-ACT-studie – die naar verwachting begin 2023 wordt afgerond – zou wel eens een belangrijke stap kunnen worden voor de legalisering van cannabis in andere staten en territoria in Australië. De CAN-ACT-studie wordt gefinancierd door het Lambert Initiative for Cannabinoid Therapeutics, University of Sydney.

Bron: sydney.edy.au (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]