Hoe ga je om met een psychedelische trip?

door Team Inc.

psychedelische-trip

De psychedelische renaissance heeft het bewustzijn van het potentieel van hallucinogene verbindingen zoals LSD, psilocybine, DMT, ketamine en MDMA nieuw leven ingeblazen. Terwijl psychedelica gedemoniseerd zijn sinds het begin van de war drugs in de jaren zeventig, worden ze tegenwoordig geprezen als baanbrekende therapieën om de mondiale geestelijke gezondheidscrisis aan te pakken.

Nu psychedelica weer steeds populairder wordt is het belangrijk om te weten hoe je de hallucinogene stoffen bewust gebruikt. Psychedelica zijn niet verslavend, maar het zijn nog steeds krachtige stoffen en veel mensen maken zich begrijpelijkerwijs vaak zorgen over een slechte trip.

Risico op bad trip vermijden

Toch kun je de risico’s op een negatieve psychologische reactie verkleinen. Symptomen kunnen bestaan ​​uit paniek, depressieve stemming, verwarring, misselijkheid, paranoia en hartkloppingen, om nog maar te zwijgen van ego-ontbinding en bizarre hallucinaties. De beste manier om een ​​bad trip te voorkomen is door psychedelica te ervaren onder de vleugels van een gerenommeerde sjamaan of therapeut, of zelfs een ervaren vriend die je vertrouwt, waar tijdige interventie en begeleiding eventuele neerwaartse spiralen kunnen doorbreken.

Dit is uiteraard niet altijd mogelijk. In een ‘ongecontroleerde’ omgeving kun je je kansen op een leuke en plezierige trip vergroten door een goede voorbereiding. Het creëren van de juiste dosis, set en setting kan het verschil maken voor je psychedelische ervaring. Hoe hoger de dosis hoe rauwer de band met werkelijkheid. De kans op overweldiging is groot.
Je interne mindset speelt een belangrijke rol. Het omvat uw persoonlijkheid, verwachtingen, angsten en wensen. Als de gedachte aan het nemen van een hallucinogene stof je angstig maakt of een andere reactie of negatief gevoel opwekt, is het waarschijnlijk niet het juiste moment. Door je mentaal voor te bereiden en duidelijke verwachtingen te scheppen, kun je de juiste basis leggen voor een psychedelische ervaring.

De omgeving vormt de externe omgeving, die vanwege de variabiliteit het moeilijkst te plannen kan zijn. Maar er is eigenlijk geen goed of fout. Als beginnend gebruiker is een rustige, vertrouwde omgeving wel aan te raden. Wanneer je je toch slecht begint te voelen is het belangrijk om vooral niet in paniek te raken. Herinner jezelf eraan dat dit gevoel voorbij gaat. Blijf kalm. Praat indien mogelijk met iemand die je kunt vertrouwen om je te kalmeren – het hebben van een tripsitter om jouw realiteit te verankeren en je veilig te houden is ideaal als het moeilijk wordt.

Persoonlijke, psychedelische groei

Vanuit sjamanistisch perspectief horen beangstigende, ogenschijnlijk negatieve en uitdagende ervaringen tot het terrein van psychedelische ervaringen. Waden door de donkere uithoeken van ons bewustzijn is een essentiële stap op weg naar spirituele en emotionele groei. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijke bevindingen die aantonen dat psychedelische gebruikers die uitdagende trips hebben meegemaakt, deze ervaringen vaak karakteriseren als belangrijke keerpunten, realisaties of ontwaken. Een ‘slechte’ trip kan diepe, betekenisvolle inzichten teweegbrengen die een keerpunt markeren en groei katalyseren. Psychedelische gebruikers weten dat er een dunne, onzekere en grotendeels oncontroleerbare grens is tussen een goede trip en een vreselijke trip. Ga er dus bewust mee om.

Bron: dazeddigital.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]