Massale vraag naar medicinale wiet bij oosterburen

door Team Inc.

2019-04-05-Massale vraag naar medicinale wiet bij oosterburen

De vraag naar medicinale cannabis is in Duitsland maar liefst verdrievoudigd. Dit komt onder andere doordat de regelgeving de laatste jaren is versoepeld. Patiënten met chronische pijn of spierziekten als multiple sclerose kunnen zich sinds twee jaar medicinale cannabis voor laten schrijven door hun arts.

Deze beslissing van het ministerie van Gezondheid was een sensatie binnen de Duitse gezondheidszorg. Het zorgde er voor dat steeds meer patiënten behandeling met cannabis willen proberen. Echter loopt de cannabisteelt bij onze oosterburen achter op de massale vraag naar het groene wondermiddel. Buitenlandse cannabisbedrijven zien hun kans schoon om goede zaken te doen.

Mediwiet gebruik

De vraag naar cannabis, cbd-olie en aanverwante producten is de laatste jaren explosief gestegen. Echter is er nog weinig onderzoek gedaan naar de werking ervan bij verscheidene medische klachten. Zo verklaart en benadrukt ook de Duitse Medical Association. Toch ervaren veel patiënten behandeling met cannabis positief. Bijvoorbeeld bij misselijkheid en braken na chemotherapie, bij spasmen en Gilles de la Tourette. De succesverhalen van patiënten wereldwijd zijn inmiddels talrijk. En ook in Duitsland hebben steeds meer mensen baat bij cannabis-therapie.

Een ton cannabishoudende recepten

Binnen een jaar heeft de vraag naar medicinale cannabis zich verdrievoudigd, blijkt uit cijfers van de apothekersvereniging ABDA. Volgens de cijfers gingen er afgelopen jaar circa 95.000 cannabishoudende recepten over de toonbank. In 2017, sinds de vrijgave in maart, waren dit 27.000 recepten. Daarnaast werden er afgelopen jaar ongeveer 53.000 verpakking met kant en klare cannabis-bevattende medicijnen uitgegeven.

Buitenlandse wietteelt

Door deze explosieve groei is Duitsland afhankelijk geworden van buitendlandse cannabistelers. Het ‘Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte’ heeft de teelt van 10,4 ton medicinale cannabis aan bedrijven toegestaan. Dat is duidelijk meer dan aanvankelijk gepland (6,6 ton). Maar bezwaren tegen de regels vertragen de uitvoering. De eerste oogst wordt eind 2020 verwacht. Nederlandse en Canadese exporteurs profiteren van de Duitse markt.

Wietproducent Tilray wil cannabisbloesem per direct aan alle Duitse apotheken beschikbaar stellen. Met een potentieel van honderdduizenden patiënten zien meer landen en bedrijven goede handel. Onder andere Israël heeft inmiddels groen licht voor de export van mediwiet, waaronder naar Duitsland. In Iraël wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van THC en CBD.

Lees meer op groentennieuw.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]