Nieuw-Zeeland zou de volgende hotspot kunnen zijn voor cannabis- en CBD-bedrijven

door drugsinc

Nieuw-Zeeland zou de volgende hotspot kunnen zijn voor cannabis- en CBD-bedrijven

Nieuw-Zeeland zal het eerste land zijn dat een referendum houdt om te beslissen of het de verkoop, het bezit en de productie van cannabis legaliseert. Als het publiek in september ja stemt, zal Nieuw Zeeland slechts een van de weinige plaatsen zijn waar het gebruik van recreatieve en medicinale cannabis legaal is.

Volgens recente peilingen is er groeiende steun voor de kwestie, maar experts denken dat het een spannende race zal worden. In de tussentijd heeft de dreigende beslissing over cannabis ertoe geleid dat CBD-olie bedrijven zich in het land hebben geopend in afwachting van de enorme kansen die volledige legalisatie zou kunnen bieden.

Zoals uit onderzoek blijkt, heeft het verbod mensen er niet van weerhouden om toegang te krijgen tot marihuana in Nieuw-Zeeland, zoals ook in de rest van de wereld. In feite is de populariteit van cannabis over de hele wereld ongekend hoog op dit moment.

In 2017, na de algemene verkiezingen, sloten de landelijke partij van de arbeid en en de groene partij een vertrouwens- en leveringsovereenkomst: de regering moet “een referendum houden over de legalisering van het persoonlijk gebruik van cannabis op of tegen de algemene verkiezingen van 2020.”

Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe premier Jacinda Ardern van de Labourpartij zou stemmen bij het referendum, hebben veel andere prominente Nieuw Zeelandse politici zich uitgesproken voor legalisatie.

De algemene verkiezingen, die gelijktijdig met het referendum zullen worden gehouden, zullen cruciaal zijn voor campagnevoerders aan beide kanten, aangezien een hypothetisch parlement met een meerderheid van de Nationale Partij het wetsvoorstel kan tegenhouden. Hoewel gehoopt wordt dat het referendum een ​​duidelijk beeld zal geven van de publieke houding ten opzichte van cannabis, zou de gekozen regering niet verplicht zijn de drug te legaliseren in het geval van een ‘ja’ -stem. Het wetsvoorstel zou nog steeds door het parlement moeten gaan om in Nieuw-Zeelandse wetgeving te worden opgenomen.

Maar wat zou het voor het land betekenen als de bevolking en politici ervoor kozen voor cannabis? Volgens de experts zou Nieuw-Zeeland de volgende hotspot kunnen worden.

Welkom op de wereldwijde cannabismarkt

Temidden van de coronavirus-pandemie, wanneer elke cent telt, zou Nieuw-Zeeland de volgende grote speler op de wereldwijde cannabismarkt kunnen zijn. Aangenomen wordt dat de wereldwijde markt voor legale cannabis – zowel medicinaal als recreatief – in 2027 $ 73,6 miljard (USD) waard zou kunnen zijn.

Het voorgestelde wetsvoorstel zou volwassenen ouder dan 20 jaar toestaan ​​om tot 14 gram cannabis per dag te kopen en te bezitten. Cannabisproducten zullen verkrijgbaar zijn via gelicentieerde bedrijven met een THC-limiet van 15%. Bovendien kunnen huishoudens maximaal vier planten zelf kweken.

Het NZ Institute of Economic Research (NZIER) projecteert dat de legale cannabisindustrie ongeveer een half miljard dollar per jaar in het land zou kunnen laten groeien.

De site Stuff schrijft dat de overheid, afgezien van het geld uit verkoop en belastingen, ook honderden miljoenen dollars zou kunnen besparen op politie- en gerechtelijke uitgaven in verband met cannabisdelicten. In totaal zou het legaliseren van cannabis ongeveer een miljard dollar per jaar extra in de zak van het land brengen.

CBD-oliebedrijven wrijven in hun handen

Medicinale cannabis is al een tijdje gelegaliseerd in Nieuw Zeeland, maar een verondersteld ja voor recreatief gebruik kan ook de CBD- en hennepindustrie ten goede komen.

Rapporten suggereren dat een groot aantal CBD-bedrijven zich heeft gevestigd in de hoop dat ze kunnen profiteren van de huidige stand van zaken.

CBD is een van de belangrijkste verbindingen in de wietplant. Omdat het niet psychoactief is in vergelijking met THC, wordt het zeer gewaardeerd door atleten en klanten die op zoek zijn naar het vermeende potentieel.

Velen zeggen dat ze CBD-olie consumeren vanwege het vermogen om gevoelens van angst en depressie te verminderen, de ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om de symptomen van aan spasticiteit gerelateerde aandoeningen en ziekten te verlichten. Anderen beweren dat het hen helpt om te slapen, en dat het een efficiënte pijnstiller is.

Hoewel er nog veel onderzoek te doen is, bloeit de CBD-markt wereldwijd al op. Een ja tegen cannabis in Nieuw-Zeeland zou de industrie zeker naar een hoger niveau kunnen gaan tillen.

Bronnen o.a. Canex (EN), Newshub (EN), Stuff (EN)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

johan vollon 19 augustus 2020 - 08:11

LEGALIZE IT ; DON,T CRITIZE IT …..!!!!

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]