Home Criminaliteit Recordvangst van 4180 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Recordvangst van 4180 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

door Team Inc.

2022-01-08-Recordvangst van 4180 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Op 30 december werd er een in de Rotterdamse haven de grootste lading cocaïne van 2021 ontdekt. Met de vangst komt de totale hoeveelheid onderschepte cocaïne in de Rotterdamse haven vorig jaar op bijna 70.000 kilo, ook een record. Tot de kerst werd er in Rotterdam 65.000 kilo onderschept. De partij van 4.180 kilo was afkomstig uit Costa Rica.

De zendingen lijken steeds groter te worden. Grote drugsbendes calculeren deze verliezen in. Voor iedere partij die onderschept wordt, komen er ook een aantal door. Hoewel er meer drugs onderschept wordt, is het dweilen met de kraan open. Zo lang er medewerkers worden omgekocht op essentiële posities in het logistieke proces zullen er grote partijen drugs binnen komen.

Twee aanhoudingen in Rotterdam

De politie heeft dinsdag twee mannen uit Rotterdam aangehouden in verband met deze recente zaak. De cocaïne had een straatwaarde van meer dan 300 miljoen. De politie zei dat uit onderzoek bleek dat er waarschijnlijk een grote groep medewerkers van een koelbedrijf bij betrokken zijn. De drugs zat in in containers vol ananassapconcentraat met als bestemming een gerenommeerd koel- en overslagbedrijf in Rotterdam.

Bij eerdere onderzoeken zijn al vijf medewerkers van het koelbedrijf tussen de 34 en 59 jaar aangehouden. De politie heeft met het betreffende bedrijf gesproken. “Het bedrijf treft helemaal geen schuld. Het is zwaar in diskrediet gebracht door deze medewerkers en heeft flinke schade opgelopen door dit incident”, zegt een politiewoordvoerder tegen het AD.

Van inhalers naar uithalers van cocaïne

Ook werd er in 2021 veel geschreven over uithalers. Vaak jonge mannen die ingezet worden om de drugs al in de haven uit de containers te halen. Deze partijen drugs worden vaak los in containers gezet van bedrijven die van niks weten en vervolgens uitgehaald. Voorheen werd de cocaïne vaak goed verstopt in de lading van containers en er pas op de eindbestemming uitgehaald.

Lees meer op NLtimes.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter