Alcohol en drugs testen: 5 veelgemaakte fouten die werkgevers maken

door drugsinc

Alcohol en drugs testen: 5 veelgemaakte fouten die werkgevers maken

Geen enkele werkgever wil werknemers ter plaatse hebben die onder invloed zijn van drugs of alcohol. Het is volkomen onprofessioneel en kan gevaarlijk zijn, afhankelijk van de branche waarin je bedrijf actief is. Over het belang van het doen van alcohol en drugs testen.

Als je een klein personeelsbestand hebt met vertrouwde medewerkers, kun je misschien wegkomen zonder drugstests. Als je echter een uitgebreidere business uitvoert, wordt dit steeds noodzakelijker in de wereld van vandaag. Statistieken tonen bijvoorbeeld aan dat ongeveer 6% van de Amerikaanse werknemers toegeeft alcohol te gebruiken op het werk.

Als je toch een testregime moet implementeren, zijn er essentiële stappen die je kunt nemen om het proces voor iedereen gemakkelijk te maken.

We hebben gekeken naar de vijf meest voorkomende misstappen van managers en bedrijfseigenaren bij het invoeren van beleid voor het testen van alcohol en drugs.

5 veelgemaakte fouten die werkgevers maken bij het doen van alcohol en drugs testen
5 veelgemaakte fouten die werkgevers maken bij het doen van alcohol en drugs testen (afb)

1. Je beleid niet opschrijven

Consistentie is van cruciaal belang op veel gebieden van het leven, en het is ongetwijfeld cruciaal bij het opstellen van je beleid voor het testen van drugs en alcohol. Als je werkt met een vage reeks principes of richtlijnen die alleen in je geheugen bestaan, zul je ongetwijfeld een inconsistent beleid hebben.

Dat betekent dat het opschrijven van je beleid het eerste is dat je moet doen bij het implementeren van een strategie voor het testen van drugs en alcohol. Als je een aantal duidelijke regels en richtlijnen hebt opgeschreven en toegankelijk is voor alle medewerkers, voorkom je oneerlijke beschuldigingen.

Als je er niet zeker van bent dat je het goed kunt doen, kun je zelfs een schrijver of juridisch deskundige inhuren om een beleid voor je op te stellen. Het hoeft niet perfect te zijn, het hoeft je werknemers alleen in duidelijke en toegankelijke bewoordingen te laten zien wat ze kunnen verwachten als het gaat om het testen van drugs en alcohol.

Je werknemers alleen in duidelijke en toegankelijke bewoordingen te laten zien wat ze kunnen verwachten als het gaat om het testen van drugs en alcohol.
Een schrijver of juridisch deskundige inhuren om een beleid voor je op te stellen (afb)

2. Iemand niet testen die zich verdacht gedraagt

Het meest kritische detail in een toetsbeleid is de reden voor toetsing. Op de meeste werkplekken worden willekeurige testprotocollen toegepast, waarbij elke medewerker af en toe zonder waarschuwing wordt getest.

Over het algemeen is dit de eerlijkste manier om het te doen. Te veel bedrijfsleiders vertrouwen er echter volledig op en weigeren te testen in een ander scenario uit angst om de boot te laten schommelen.

Het is veel eerlijker om op een logische manier te testen. Als iemand zich vreemd gedraagt op het werk of duidelijk onder invloed is van een bedwelmend middel, moet je erop staan hem te testen. Als je dat niet doet, zullen de mensen die je door middel van willekeurige tests betrapt (van wie het werk misschien helemaal niet is beïnvloed) zich terecht bedroefd voelen.

3. Met behulp van een “Cookie-Cutter”-benadering

Elke werkplek is anders, en dat weet elke baas. Je zou je werknemers niet behandelen zoals elke werknemer in een ander bedrijf; je kent ze als individuen.

2020 11 23 5 veelgemaakte fouten die werkgevers maken bij het doen van alcohol en drugs testen Met behulp van een Cookie Cutter benadering
Hoe je het testen met dat in gedachten het beste kunt introduceren (afb)

Helaas houden te veel managers en eigenaren hier geen rekening mee bij het implementeren van hun drugstest regimes. Je moet rekening houden met de situatie van je eigen bedrijf en hoe je het doen van alcohol en drugs testen met dat in gedachten het beste kunt introduceren. Dit kan zo simpel zijn als beloven om op een bepaalde dag van de week tests uit te voeren om aan de planning te voldoen.

4. Onduidelijk zijn over wat is toegestaan

Nu het aantal Amerikaanse staten dat marihuana legaliseert (voor zowel recreatief als medisch gebruik) blijft stijgen, is er een groeiend debat over de vraag of het al dan niet acceptabel moet zijn om marihuana op de werkplek te consumeren.

Ten eerste hebben veel patiënten marihuana nodig om legitieme medische redenen. Werkgevers voelen zich misschien niet op hun gemak om te voorkomen dat werknemers wettelijk voorgeschreven medicijnen gebruiken, zelfs wanneer het marihuana is.

De nauwkeurigheid van testen is een ander belangrijk punt bij marihuana. Sommige tests leveren positieve resultaten op, zelfs als de persoon meer dan 24 uur geen marihuana heeft gebruikt. Als wiet legaal is voor recreatieve doeleinden in je land, moet je overwegen of je het straffen van werknemers kunt rechtvaardigen voor het gebruik ervan in hun eigen tijd.

Als jouw bedrijf werknemers of derden niet blootstelt aan enig fysiek risico, is het misschien het gemakkelijkst om positieve marihuanatests toe te staan.

5. Straffen bij alcohol en drugs testen inconsistent toepassen

Er is geen snellere manier om je medewerkers van zich te vervreemden dan hen het gevoel te geven dat ze oneerlijk worden behandeld. Als je niet overal dezelfde straffen toepast op drugs- en alcoholmisdrijven, kun je jouw werknemers niet aan je zijde houden.

Dit volgt keurig op het laatste punt. Als je niet helemaal duidelijk bent over wat wel en niet is toegestaan in verband met bijvoorbeeld dronkenschap, zal het voor sommige werknemers lijken dat je de regels niet eerlijk toepast.

Als je niet overal dezelfde straffen toepast op drugs- en alcoholmisdrijven, kun je jouw werknemers niet aan je zijde houden.
Als je niet overal dezelfde straffen toepast op drugs- en alcoholmisdrijven, kun je jouw werknemers niet aan je zijde houden. (afb)

Zorg ervoor dat je weet welke overtreding welke straf aantrekt. Houd bij het gebruik van je oordeel over een individueel geval altijd rekening met wat je in eerdere vergelijkbare situaties hebt gedaan.

Je bedrijf veilig en werknemers tevreden houden

Drugstests zijn lastig om op je werkplek te introduceren. Geen enkele werknemer wil het gevoel hebben dat zijn baas hem niet vertrouwt. Als je echter serieus bezig bent met het besturen van een krap schip, waarop de prestaties van niemand worden aangetast door drugs- of alcoholmisbruik, is drugstesten vaak een noodzaak.

Als je de fouten die we hier hebben bekeken vermijdt, kun je een effectief testbeleid voeren met behoud van het vertrouwen en respect van jouw medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]