Cocaïne Cowboys: drugsmiljardairs in Miami

door Team Inc.

2021-08-07-Cocaïne Cowboys: drugsmiljardairs in Miami

In een 6-delige docuserie brengt het verhaal van ‘The Kings of Miami’ een complex web van misdaad, corruptie en rijkdom aan het licht. Twee jeugdvrienden groeien uit van drop-outs tot twee van de grootste cocaïnesmokkelaars van Zuid-Florida in deze waargebeurde, decennialange misdaadsaga. 4 augustus verschenen en nu te zien op Netflix!

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami richt zich op Willy Falcon en Sal Magluta, of “Los Muchachos”, zoals de twee Cubaanse miljardairs bekend stonden. Het waren dominante maar bescheiden figuren in de Miami-drugshandel die beschuldigd werden van het importeren van 75 ton cocaïne in Miami.

play btn

Robin Hood van de cocaïnehandel

Ze hadden niet de gewelddadige reputatie van iemand als Griselda Blanco, die prominent aanwezig was in de Cocaïne Cowboys-trilogie. In plaats daarvan bleven Falcon en Magluta grotendeels onder de radar totdat ze in 1991 werden gearresteerd. Dat was echter niet het einde van hun verhaal. Ze ontweken minstens tien jaar veroordelingen vanwege de grote invloed die ze uitoefenden op de zakelijke, politieke en juridische instellingen van Miami. Bovendien deelden ze hun rijkdom met de armeren waardoor ze een Robin Hood-achtige status genoten.

Zelfs toen de in Cuba geboren en in Miami gevestigde drugsbaronnen in de jaren tachtig een enorm cocaïnedistributienetwerk hadden en aan de top van de drugshandel stonden, verschenen ze op ESPN als de lachende, joviale en ultra-competitieve kapiteins van Team Seahawk, dat meerdere nationale offshore-motorbootkampioenschappen won.

Lees meer op o.a. lamag.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]