Herclassificatie voor producten met lage dosis CBD

door Team Inc.

cbd-producten

Medsafe heeft het medicinale cannabisproduct cannabidiol (CBD) geherclassificeerd van een receptgeneesmiddel naar een beperkt geneesmiddel (alleen voor apothekers) in Nieuw-Zeeland. Australië voerde eenzelfde verandering door in 2020.

Hoewel er momenteel geen CBD-producten zijn goedgekeurd in Nieuw-Zeeland, kan dit in de toekomst dus veranderen. Ieder goedgekeurd product kan in de toekomst door geregistreerde apothekers worden geleverd aan patiënten ouder dan 18 jaar. Op dit moment zijn er nog geen producten in deze categorie beschikbaar. Over het algemeen zijn dit producten die gebruikt zouden worden om kleine kwalen te behandelen.

CBD-medicijnen

De industrie heeft eerder ook aangegeven dat een verandering in de classificatie meer mogelijkheden zou kunnen bieden voor onderzoek naar de klinische werkzaamheid en veiligheid van CBD. Dit zou vervolgens meer mogelijkheden kunnen creëren voor de goedkeuring van medicijnen met cannabidiol.

Tot nu toe was de belangrijkste route voor het leveren van cannabidiol als medicinaal cannabisproduct dat niet was goedgekeurd door Medsafe, maar wel voldeed aan de minimale kwaliteitsnormen van de verordening inzake misbruik van drugs (medicinale cannabis). Dit betekende dat het alleen toegankelijk was via een recept van een geregistreerde arts.

Bron: nzdoctor.co.uk (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]