Podcast: De wetenschap van psychedelica voor geestelijke gezondheid

door Team Inc.

psychedelica-drugs

In deze aflevering is Robin Carhart-Harris, PhD, vooraanstaand hoogleraar neurologie en psychiatrie aan de Universiteit van Californië, San Francisco te gast. Hij is een van de leidende onderzoekers in de studie van hoe psychedelica zoals psilocybine, LSD en DMT het menselijk brein kunnen veranderen en daardoor kunnen worden gebruikt voor verschillende mentale gezondheidsproblemen zoals ernstige depressie, anorexia, obsessief-compulsieve stoornis ( OCS) en verslaving.

In deze podcast legt hij uit hoe psilocybine aanhoudende veranderingen in adaptieve hersenbedrading en cognitie teweegbrengt. We bespreken de belangrijkste componenten van veilige en effectieve psychedelische reizen, de rol van hallucinaties, het gebruik van oogmaskers om mensen aan te moedigen “naar binnen te gaan”, en muziek, evenals wat effectieve ondersteuning door een therapeut inhoudt voor, tijdens en na de sessie (ook wel integratie genoemd).

Psychedelica: micro- versus macrodosering

We bespreken microdosering versus macrodosering en hoe onderzoekers controleren op placebo-effecten in psychedelisch onderzoek. We bespreken ook het huidige juridische landschap rond psychedelische therapieën. Psychedelische therapieën zijn snel in opkomst als krachtige en binnenkort reguliere behandelingen voor medische aandoeningen, maar ze zijn niet zonder risico’s. Als zodanig zou deze aflevering nuttig moeten zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in hersenplasticiteit, geestelijke gezondheid, psychologie of neurowetenschappen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]