Grootste drugsvangst ooit? Amerikaanse kustwacht neemt 27.000 kilo cocaine en marihuana ter waarde van € 1.2 miljard in beslag.

door drugsinc

Grootste drugsvangst ooit? Amerikaanse kustwacht neemt 27.000 kilo cocaine en marihuana ter waarde van € 1.2 miljard in beslag.

De Amerikaanse kustwacht maakte onlangs bekend dat het een record-verpletterende hoeveelheid cocaïne en marihuana in een drugsvangst heeft gedaan in Port Everglades in Fort Lauderdale, Florida. De illegale verdovende middelen, met een waarde van meer dan 1,4 miljard dollar, waren volgens een persbericht “de grootste lading in de geschiedenis van de kustwacht”.

“De offload van deze recordvangst is het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen van onze partners tussen de agentschappen en een toegewijde internationale coalitie”, zei vice-admiraal Steven Poulin, commandant van het Atlantisch gebied.

Bemanningsleden van de Amerikaanse kustwacht Cutter James losten ongeveer 59.700 pond cocaïne en ongeveer 1.430 pond marihuana. De kustwacht zei dat er 27 incidenten waren waarbij vermoedelijke drugssmokkelschepen werden tegengehouden door verschillende Amerikaanse, Nederlandse en Canadese schepen in de internationale wateren van de oostelijke Stille Oceaan en de Caribische Zee.

“Elke baal cocaïne in deze cockpit die onze kusten niet haalt, vertegenwoordigt levens die zijn gered in New York City, Philadelphia, Chicago, Los Angeles of een andere stad in de VS die dit jaar te maken heeft met pandemische niveaus van overdosis drugs”, zei Kapitein Todd Vance, een commandant van de Cutter James, op een persconferentie.

Beelden gedeeld door de kustwacht tonen de enorme omvang van de in beslag genomen drugs en de betrokkenen bij de operatie.

Enorme drugsvangst in de Verenigde Staten

Het persbericht zei dat de kustwacht zal samenwerken met Amerikaanse advocatenkantoren in verschillende districten om gerechtigheid te brengen aan degenen die verantwoordelijk zijn voor de illegale zendingen.

Afgelopen juli namen de autoriteiten in Zuid-Californië meer dan 16 ton marihuana in beslag met een waarde van naar schatting $ 1,19 miljard, volgens de toenmalige Los Angeles County Sheriff’s Department. De 10-daagse steek was de grootste uitroeiing van illegale marihuanateelt in de geschiedenis van het departement.

Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie is in 2019 voor meer dan $ 1 miljard aan cocaïne in beslag genomen in de haven van Philadelphia. Ze zeiden dat de drugsvangst ongeveer 16,5 ton verdovende middelen opleverde van een vrachtschip dat aangemeerd was bij de Packer Marine Terminal. Het was destijds de grootste cocaïnevangst in de geschiedenis in het oostelijke district van Pennsylvania.

Bronnen o.a. CBSNews (EN), FloridaNews (EN), Independent (EN), NavyTimes (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]