Japan overweegt cannabinoïde HHCH te verbieden

door Team Inc.

toren-in-tokyo

Het ministerie van Volksgezondheid in Japan zei vorige week dat het van plan is om HHCH, een synthetische stof die de effecten van cannabis nabootst, te verbieden. Dit nadat er verschillende mensen in het ziekenhuis waren opgenomen door het eten van gummies.

Zodra HHCH, of hexahydrocannabihexol, wordt aangewezen als een psychoactieve drug, zal het bezit, het gebruik en de distributie ervan in Japan illegaal zijn, zei minister van Volksgezondheid Keizo Takemi op een persconferentie. Begin november werden vijf mensen ziek nadat ze gummies hadden gegeten die waren uitgedeeld op een festival in het westen van Tokio.

Verbod op HHCH en psychoactieve cannabinoïden

Afgelopen week voerde de Narcotica Controle Afdeling van het ministerie van Volksgezondheid inspecties uit bij een bedrijf dat de edibles produceert in het westen van Japan en bij vijf winkels die de gummies verkopen in Tokio en Osaka.

Gummies met HHCH werden gevonden in een winkel in Tokio. Het ministerie heeft opdracht gegeven de verkoop van het product op te schorten totdat een analyse van de componenten ervan is voltooid.

Het ministerie van Volksgezondheid overweegt ook om alle stoffen met een structuur die lijkt op HHCH, die hallucinaties en geheugenstoornissen kunnen veroorzaken, te verbieden. Het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, bekend als THC, is in Japan al verboden.

Bron: japantimes.co.jp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]