‘Magische paddenstoelen’ een veilige behandeling voor depressie, ontdekten onderzoekers

door drugsinc

'Magische paddenstoelen' een veilige behandeling voor depressie, ontdekten onderzoekers

Een nieuwe Britse studie toont aan dat het toedienen van psilocybine een geldige optie kan zijn bij de behandeling van medicijnresistente depressie. Zijn het dan met recht “magische paddenstoelen”?

Onderzoekers van het Institute of Psychiatry, Psychology, & Neuroscience (IoPPN) van King’s College London, in samenwerking met COMPASS Pathways, hebben vastgesteld dat psilocybine veilig kan worden toegediend in doses van 10 mg of 25 mg aan maximaal zes deelnemers tegelijk.

Resultaten van de studie, gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology, gaven aan dat het gebruik van psilocybine geen nadelige korte- of langetermijneffecten had op cognitief functioneren of emotionele verwerking.

National Institute for Health Research Clinical Scientist Dr. James Rucker, hoofdauteur van de studie van King’s IoPPN en honorair adviseur-psychiater in South London en Maudsley NHS Foundation Trust, zei:

“Deze grondige studie is een belangrijke eerste demonstratie dat de gelijktijdige toediening van psilocybine verder kan worden verkend.

Als we nadenken over hoe psilocybinetherapie (indien goedgekeurd) in de toekomst kan worden toegediend, is het belangrijk om de haalbaarheid en de veiligheid aan te tonen om het aan meer dan één persoon tegelijk te geven, zodat we kunnen nadenken over hoe we kunnen opschalen de behandeling.

Deze therapie is veelbelovend voor mensen met ernstige psychische problemen, zoals therapieresistente depressie (TRD) en PTSS.

Ze kunnen door deze problemen extreem invaliderend, verontrustend en storend zijn, maar de huidige behandelingsopties voor deze aandoeningen zijn voor veel mensen ineffectief of gedeeltelijk effectief.”

Wat is psilocybine in “magische paddenstoelen”?

Psilocybine is een psychedelische stof die wordt aangetroffen in een klein aantal schimmels, ook wel “paddo’s” of “magische paddenstoelen” genoemd.

Deze paddenstoelen zijn bekend geworden, maar in het afgelopen half decennium zijn ze grotendeels in verband gebracht met recreatief drugsgebruik, hippiecultuur en anti-establishmentgroepen. Er is relatief weinig bewustzijn van de gezondheids- en therapeutische mogelijkheden van de stof.

Over de studie

In de studie werden 89 gezonde deelnemers geworven zonder recent (binnen een jaar) psilocybinegebruik.

Van hen kregen er 60 een dosis van 10 mg of 25 mg psilocybine in een gecontroleerde omgeving, terwijl ze werden bijgestaan ​​door een-op-een met getrainde psychotherapeuten. De overige 29 deelnemers kregen een placebo en ook professionele psychologische ondersteuning.

De deelnemers werden gedurende 12 weken gevolgd. Volgens de onderzoekers werden de deelnemers aan het onderzoek in deze periode beoordeeld op een aantal veranderingen, waaronder aanhoudende aandacht, geheugen en planning, evenals hun vermogen om emoties te verwerken.

Professor Guy Goodwin, Chief Medical Officer, COMPASS Pathways, zei:

“Deze studie was een vroeg onderdeel van ons klinische ontwikkelingsprogramma voor COMP360-psilocybinetherapie.

Het onderzocht de veiligheid en haalbaarheid van gelijktijdige toediening van psilocybine, met 1:1-ondersteuning, bij gezonde deelnemers, en bood een sterke basis waaraan we nu positieve resultaten hebben toegevoegd van onze Fase IIb-studie bij 233 patiënten met TRD, en van onze open -labelonderzoek bij patiënten die SSRI-antidepressiva gebruiken naast psilocybinetherapie.

We kijken ernaar uit om de laatste hand te leggen aan de plannen voor ons fase III-programma, waarvan we verwachten dat het in het derde kwartaal van 2022 van start gaat.”

Bronnen o.a. Canex (EN), Independent (EN), Scitech (EN), Sky (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]